-

NaslovnaVestiNajave koncerataSon Lux izdao novi EP uoči zagrebačkog koncerta

Son Lux izdao novi EP uoči zagrebačkog koncerta

Foto: Alix Spence

Američki synth-rock trojac Son Lux objavio je EP “Yesterday’s Wake” uoči skora dolaska u zagrebačku Tvornicu kulture. Njihov koncert zakazan je za nedjelju 7. listopad.

EP “Yesterday’s Wake” sadrži 4 songa, dvije alternativne verzije skladbe “All Directions“, čiji se original nalazi na albumu “Brighter Wounds” te dvije nove pjesme, naslovna i “Delivery“. Sam bend ističe da je trademark njihovog rada istraživanje svojih pjesama iz različitih kutova, rezultat čega je EP koji upotpunjava album objavljen u veljači ove godine.

Son Lux je projekt Ryana Lotta pokrenut 2008. godine objavom albuma “At War with Walls & Mazes”. Onda je pokupio sjajne kritike, a prvi i sljedeća dva albuma Lott objavljuje samostalno, dok je četvrti album snimio s bendom. Pridružili su mu se Rafiq Bhatia i Ian Chang te su 2015. godine objavili “Bones”. U istoj postavi djeluju do danas. S veljačom objavljen je album “Brighter Wounds”, popraćen samo riječima hvale, a kritičari su istaknuli kako se radi o albumu koji je veliki korak naprijed za bend, ali i za samog Ryana Lotta. Lott je dosad surađivao s brojnim kolegama među kojima je i popularna Lorde, a svjetski glazbeni časopisi su njegove singlove i albume svrstali u sam vrh top lista.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva ul. 7), Croatia Records (Bogovićeva ulica 5), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Pločnik (Međimurska ulica 21), Rockmark( Berislavićeva 13), Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr