-

NaslovnaVestiNajave koncerataSolstafir i Myrkur u zagrebačkoj Tvornici kulture i Domu omladine Beograda

Solstafir i Myrkur u zagrebačkoj Tvornici kulture i Domu omladine Beograda

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Solstafir

Islandske metal legende Solstafir stižu u Hrvatsku 2. decembra na nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur. Samo dva dana kasnije nastupaju i u Srbiji, u Domu omladine Beograda.

Solstafir postoje od sada već davne 1995. i kroz godine su gradili svoj zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwai ili Explosions in the Sky, nego što je nekim metal bandovima. Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su na svoju stranu pridobivali i publiku, pa su danas jedan od najtraženijih bandova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Solstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bendova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže. U Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog studijskog albuma “Berdreyminn“, objavljenog sredinom proljeća.

Myrkur

 

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe; Solstafiru će se naime pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt dankinje Amelie Bruun. U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, pojava Myrkur pravo je osvježenje i danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje, album “Mareridt” koji će biti objavljen u rujnu.

Prodaja ulaznica za zagrebački koncert po cijeni od 100 kn kreće u ponedjeljak, 31. jula. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13; Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a; Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Ulaznice za koncert u Beogradu u prodaji su od 28. jula:
– akcija, prvih 50 ulaznica 1.600 din
– pretprodaja 2.000 din
– na dan koncerta 2.500 din
Prodajna mjesta: Eventim, Felix, Mungos.