-

NaslovnaVestiNajave koncerataSnarky Puppy u Beogradu

Snarky Puppy u Beogradu

Snarky PuppyDugo očekivani, planetarno poznat bend Snarky Puppy, nastupiće prvi put u ovom delu sveta i to u svom punom sastavu, 23.  juna u Beogradu, na Kalemegdanu.

Bend Snarky Puppy formirao je 2004. godine basista i kompozitor ovog benda, Michael League u Teksasu i mnogi sadašnji i prošli članovi bili studenti odseka za džez muziku Univerziteta u Teksasu. Sastav je sada baziran u Njujorku i čini ga grupa od preko 30 muzičara, poznatijim nazivom The Fam, koji obuhvata gitaru, bas, klavijature, drvene duvače, limene duvače, gudački korpus, bubnjeve i perkusije. Na turneji obično nastupaju u rotirajućem sastavu od 9-15 članova, tako da svaki koncert donosi drugačije iskustvo. U Beogradu će nastupiti u svom puno sastavu i očekuje se zaista jedan pravi muzički spektakl.

Muzika benda Snarky Puppy okarakterisana je kao fjužn džez, ali zapravo svaki njihov album predstavlja jednu novu muzičku avanturu. Bend je nosioc više nagrada među kojima je Gremi nagrada za Best R’n’B Performance 2014 za numeru Something i Best Contemporary Instrumental Album 2016/2017, za album Sylva.

Ovim koncertom ujedno će biti zatvorena ovogodišnja sezona Musicology Barcaffe Sessions serijala, koji je trajao 10 meseci i za to vreme organizovao koncerte i edukacije koje su u okvirima bluz, džez, soul, fanki i R’n’B žanra.

Karte se mogu kupiti putem servisa Ticketvision (bivši Eventim) i DD Ticket, sada po ceni od 2300 rsd.