-

Slučaj Harms, Divert, Supersolid septembra u AKC Fuzz

Slučaj Harms
Slučaj Harms

Beogradski sastav Slučaj Harms i Divert iz Požarevca, uz lokalnu podršku benda Supersolid, otvaraju koncertnu sezonu 2022/23. u niškom klubu AKC Fuzz.

Slučaj Harms je crossover bend iz Beograda nastao fuzijom dva naizgled nespojiva ali i najbuntovnija žanra – Punk-a i Reggae-a. Čvrst i energičan nastup, angažovani tekstovi i eskalirajuća atmosfera na nastupima su ono što izdvaja ovu mnogobrojnu skupinu od drugih. Nakon završetka snimanja debi albuma „Libertad o muerte!“ bend je promovisao svoj rad tokom letnje turneje. Pored gitara i bubnjeva, u ovom bendu mogu se čuti i truba i harmonika, dok je na vokalima Danilo Marinković vokal benda AmanZaman ili širem auditorijumu poznat kao jedan od učesnika tv emisije “Prvi glas Srbije”.

Divert je alternativna rok smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih filova, začinjenih beatova i oštre socijalne reakcije na okolni neukus. Bend čine: Gojko (gitara) , Petra (bubnjevi), Fu (bass), Doc Sick (vokal, sint) i Dushman (vokal). Nakon dolaska Dushmana u bend, Divert svoj kreativni izraz započinje na maternjem jeziku.

Süpersolid je dvočlani bend iz Niša i bavi se autorskim radom od samog početka svog delovanja. Bend je nastao na jesen 2017. kao neformalni duo koji čine Dušan Nikolić na gitari i vokalu i Filip Pešić na bubnjevima. Süpersolid iza sebe već ima dva spota za pesme „istina i prostor“ i „Demento mori“. Karakteriše ih energična svirka, promenljive forme i ritmovi uz koje je lako zaigrati. Süpersolid uveliko snima svoj album prvenac koji bi trebao biti objavljen do jeseni ove godine, a do tad publika može očekivati još koji spot.

Prvi koncert u novoj sezoni kluba AKC Fuzz zakazan je za subotu, 10. septembar od 21 čas a cena karte biće 300 dinara.

AKC Fuzz predstavlja prostor za neafirmisane muzičare i umetnike uopšte. Prostor za sve aktiviste i udruženja koja žele da se dalje razvijaju i kod nas nađu utočište za ostvarenje svojih ciljeva.

Najnovije vesti

Izdvajamo