-

NaslovnaVestiNajave koncerataSlowdive na makedonskom festivalu Zdravo Mladi

Slowdive na makedonskom festivalu Zdravo Mladi


Na sedmom izdanju festivala Zdravo Mladi, koji će se održati 10. juna, kao glavni hedlajner najavljen je shoegaze sastav Slowdive. Sam događaj biće upriličen u Skoplju, u Omladinskom kulturnom centru.

Organizatori naglašavaju da su ponosni što će jedini nastup u okviru svetske turneje na kojoj su Slowdive biti upravo u Skoplju, na njihovom festivalu. Podsetimo da je bend najavio povratnički album nakon punih 26. godina nakon njihovog debi izdanja “Just For A Day” iz 1991, a reč je o “Dead Oceans“, koji će svetlost dana ugledati 5. maja ove godine.

Pored Slowdive, na festivalu će nastupiti i King Khan And The Shrines, duo Kite Base, čija je članica basistkinja benda Savages – Ayse Hassan, potom The Underground Youth koji promovišu album “What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?”, kao i finski  sastav K-X-P.

Karte za festival Zdravo Mladi možete pronaći preko prodajnih mreža MkTickets i Купи Карти За Се ili ukoliko ste u Skoplju na biletarnici Omladinskog kulturnog centra. Broj karata pušten u prodaju je strogo ograničen, a do 30. aprila cena karte je 400 denara, dok će od 1. maja koštati 600 denara, a na dan festivala za ulaz biće potrebno izdvojiti 800 denara.