fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Slayer i Anthrax u tandemu na Zagrebačkom Velesajmu

Slayer i Anthrax u tandemu na Zagrebačkom Velesajmu

Slayer-2013-Band-PhotoMetal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno, na prvi takav nastup u Hrvatsku, u srijedu, 1. lipnja, u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma. 

Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine “Veliku četvorku” ili kvartet najvećih bendova u povijesti thrash metala. Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu.

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno 3 godine. Slayer su u lipnju 2013. nakrcali Tvornicu Kulture na samostalnom koncertu, dok su u srpnju te iste godine Anthrax nastupili ispred Iron Maidena u zagrebačkoj Areni. Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od naznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. ostali su bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega su 2015. objavili zapaženo izdanje “Repentless”. Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela žanra “Reign In Blood”, “South Of Heaven” i “Seasons In The Abyss”.

“For All Kings” jedanaesti je album njujroške petorke Anthrax i bit će službeno objavljen upravo danas. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s thrashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla “Bring The Noize”.

Ulaznice u prodaju idu u ponedjeljak, 29. veljače, po early bird cijeni od samo 190 kn. Ta cijena vrijedi zaključno s 9. ožujkom i od 10. ožujka penje se na 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kn. U prodaju za ovaj koncert biti će pušteno samo 2,500 ulaznica.

Prodajna mjesta:
• Dirty old shop Zagreb, Tratinska 18
• Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop Zagreb, Varšavska 13
• Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr