fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Skye & Ross (Morcheeba) nastupaju na festivalu Taksirat u Skoplju

Skye & Ross (Morcheeba) nastupaju na festivalu Taksirat u Skoplju

skye-and-rossPevačica Skye i Ross, jedan od dva člana producentskog dvojca grupe Morcheeba, nastupiće u petak 25. novembra u Skoplju na izdanju 18-og po redu festivala Taksirat. Mesto dešavanja biće Mladinski Kulturen Centar (MKC)

U proleće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa materijal je naziva ‘Light Of Gold’, objavljen 2. rujna, izdanje koje kreće svojim posebnim smerom dok se u isto vreme vraća korenima zvuka koji je Morcheebu 90-ih učinio svetski poznatim bendom.

Novo ime ne znači i da su se odrekli starih pesama jer najveći hitovi Morcheebe i dalje čine okosnicu njihove setliste. Počinju s “Trigger Hippy“, završavaju s “Rome Wasn’t Bulit In A Day”, a između njih mogu se čuti “The Sea”, “Blindfold”, “World Looking In”, “Otherwise”, “Blood Like Lemonade” i mnogi drugi hitovi.

Broj karata za koncert, čiji je početak najavljen za 20:30 časova, će biti ograničen. Naime, samo 800 će biti pušteno u prodaju od 21. septembra. Njihova cena će biti naknadno objavljena.