fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Skunk Anansie dolaze na INmusic festival

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Skunk Anansie
Uz već najavljene velike svjetske glazbene zvijezde, na jedanaesti INmusic festival stiže još jedan odličan bend predvođen energičnom frontmenicom – Skunk Anansie

Skunk Anansie britanska je rock četvorka koju, uz karizmatičnu pjevačicu Deborah Anne Dyer poznatiju kao Skin, čine basist Cas, gitarist Ace i bubnjar Mark. Grupa je nastala 1994. godine na ulicama Londona u vrijeme društvenih, političkih i glazbenih promjena, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovjekolikom pauku iz Gane. Riječ ‘Skunk’ dodana je kako bi ime benda zvučalo “opakije”.

Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti glazbom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svijet dobrom glazbom. Ukupno su snimili šest studijskih albuma od kojih su tri izašla prije 2002. Najnoviji album “Anarchytecture” kojeg će promovirati na nadolazećoj turneji izašao je 15. siječnja ove godine.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu. Uz Skunk Anansie za nezaboravne trenutke s jedanaestog INmusic festivala pobrinut će se i Florence + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, Wilco, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i mnogi drugi.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.