-

Skopski Funk Shui i beogradski Pliš ovog vikenda u Pančevu

Pliš Funk Shui Beograd KC Grad fotografije galerija slike Balkanrock SessionsU pančevačkoj Apolo Dvorani, 26. avgusta, u okviru FreeDom Art Festivala nastupiće dva muzička sastava – skopski Funk Shui i beogradski Pliš, uz podršku DJ Miozz.

Sastav Funk Shui oformljen je 2010. godine, a iza sebe ima čak tri izdanja – albume „Aether“ iz 2012, „R.E.M.“ iz 2015. godine i poslednji Nikogash Pak objavljen marta ove godine. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima “Meteori” (najbolji singl u 2020. godini po izboru čitalaca Balkanrocka), “Veter” i “МАГЛА”, kao i po originalnim spotovima koji ih prate.

U međuvremenu su nastupali na poznatim evropskim festivalima, od kojih su neki: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u. Njihov nastup u muzičkoj web-emisiji Balkanrock Sessions možete pogledati bilo kada na Youtube.

Kao predgrupa nastupiće četvoročlani vokalno-instrumentalni sastav Pliš. Nastao je u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci – dve gitare, bas i bubanj. Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama.

Pliš

Svoju muziku Pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“, a četvorku čine Aleksa Gajić – bas gitara i vokal, Stefan Drča – gitara, Petar Sutara – bubnjevi i Branislav Cvetković – gitara i vokal. Krajem godine najavljuju svoje prve studijske radove.

Koncert u Pančevu neće biti prva prilika da binu dele dva sastava. Pogledajte i pročitajte kako je to izgledalo u Beogradu, prošlog oktobra.

Organizator festivala je Dom omladine Pančevo, a ulaz je slobodan.

Pogledajte nastup benda Funk Shui na Balkanrock Sessions:

Najnovije vesti

Izdvajamo