-

Škofja Loka i Moussaka u Božidarcu

Škofja LokaŠkofja Loka, novi bend iz Beograda, je pevajući i svirajući entitet promenljivog oblika i čvrstog stava.

Ovaj organizam furioznih ritmova je mešanac svirke i elektronskih zvučnih formi, predvođen vokalnim duom na štiklama “Puslice iz pakla”. Bend je nastao kasnog proleća 2021.godine u Tricky Art Studiju kao skupina umetnika koji se bave audio i vizuelnom umetnošću. Autorska muzika benda se oslanja na najrazličitije muzičke stilove i pravce 20. i 21. veka, od roc’n’roll-a, preko afrobeat-a, funk-a, punk-a, electric boogie-a, noise-a i hip-hopa. Njihovom spontanom kombinacijom i raznim varijacijama, a pod uticajima grada i podnevlja u kom članovi obitavaju, lako dolaze do svog autentičnog izraza.

Muzika je plesna i emotivna, a tekstovi opisuju delove unutrašnjeg života savremene žene u gradskoj sredini, dok je pravac alternativa sumornoj stvarnosti velikog sivog grada i poljuljanosti zivota. Članovi benda su taj pravac opisali kao Women’s Power Pop sa tendencijom da pod svoje okrilje primi svaku srodnu dušu.

Ova umetnička skupina u subotu, 17.12. u Ustanovi Kulture Božidarac u sklopu “Vračar Rocks” festivala, predstavlja novi spota za pesmu “Najbolja drugarice”, sa živim nastupom benda i gostovanjima dragih prijatelja kao što su bend “Moussaka”, Rebel Up / DJ SebCat iz Brisela i specijalno iznenađenje večeri.

Karte su u pretprodaji u Poletu (Cetinjska 15) i Božidarac kafeu po ceni od 600 dinara dok e na ulazu na koncert koštati 800 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo