-

Singidunum Fest – Odbrana rokenrola na beogradskoj tvrđavi

Singidunum fest

Sa nestrpljenjem očekivani festival, Sinigudunum fest, nam se bliži velikom brzinom. Jedanaest fenomenalnih bendova sa pank rok scene staće na binu, i podeliće svoju energiju sa publikom, u subotu, 24. juna 2017. godine, na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, a sve to u organizaciji „Route 011„.

Pored kultnih bendova NBG i Direktori, koji nam se vraćaju nakon duže pauze, u punom sjaju, sa svojim oštrim tekstovima i bez dlake na jeziku, na binu će se popeti i  i fenomenalne ekipe: Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, 357, Elvis Jr. Kurtovich, The Bite, Scordisci, Blanquito cojones i Kontras. Ritam Nereda, bend sa jakim ritmom i snažnom energijom, ovim putem proslavlja 30 godina uspešne karijere, a čuveni sastav Električni orgazam, jedan od začetnika novog talasa u SFRJ, će nam omogućiti da osetimo stari dobri pank.

Kalemegdan kao glavni nosilac istorijskog nasleđa Beograda, pored duha civilizacija i predaka, nam godinama unazad pruža i novije legende, legende muzike, strane i domaće, koje su svoju energiju i emocije delili sa nama dugi niz godina. Ovaj put, kod Beogradske tvrđave, odjeknuće talas dobre pank muzike, i prvi festival koji unapred obećava nezaboravne trenutke za sve one koji žele da podele nove vajbove i emocije.

„Čast je nastupiti u probranom društvu na Singidunum festu, a ja obećavam da ćemo pružiti svoj maksimum i napraviti atmosferu za pamćenje. Odsviraćemo sve hitove koje su obeležili karijeru Blaže i kljunova i zajedno sa kolegama iz drugih bendova udariti temelje Singidunum festa za naredne decenije.“, izjavio je Inspektor Blaža.

I članovi kultnog beogradskog pank benda Direktori, pripremaju se za nastup na festivalu i poručuju, „U novoj epizodi osvajamo Kalemegdansku tvrđavu uz pomoć starih hitova i nove energije služeći se iznenađenjem i trikovima u borbi protiv sumnjivih tipova i lažnih mitova, zajedno sa sa braćom iz Ritma Nereda, Bajta i ostalim prisutnim vitezovima i Keltima“.

Ako želite da se vaš glas daleko čuje, priključite se najjačim ekipama danas, na Singidunum festu. Svoje stavove podelite uz dobru energiju i fenomenalne domaće bendove, i budete deo prijateljske i bratske atmosfere, koja obećava dobar provod i zabavu.

Ulaznice za Singidunum fest mogu se kupiti po ceni od 1190 dinara na prodajnim mestima Gigstix-a i DD tickets-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), Žila Shopu (Belgrade Design District, Čumić), pabu Cigla & Krigla i 011 Shopu.