-

Short Reports, Grizete i Supersolid 21. oktobra u AKC Fuzzu

foto: Short Reports

Niški AKC Fuzz ugostiće tri mlada benda u subotu, 21. oktobra, koji polako ali sigurno grade ime na domaćoj sceni. Upad će biti 400 dinara, a vrata kluba otvaraju se u 21 čas.

Short Reports je glasan duo iz Novog Sada koji čine Nemanja Velimirović i Nikolette Fehér. Karakteristika benda su apstraktni ritmovi na bubnju i izvitopereni rifovi na gitari koja ujedno glumi i bass gitaru. Bend je nastao krajem 2019. a koncertno je aktivan od sredine 2021. Iza sebe imaju 70 koncerata po celom regionu i Evropi. Nastupali su i na velikom broju festivala od kojih se ističu: „NEXT“ Festival, Luxembourg (predstavljali Novi Sad kao E.P. Kulture), „PIN Music“ Festival, Skopje, B.A.R.F. Festival Beograd, EXIT Festival, Nisville Jazz Festival.
Što se lirike tiče, prema zvaničnoj najavi, moći ćete čuti o sukobu pasa i mačaka, testosterona i estrogena, čestom neshvatanju drugih i sebe, monogamiji i poligamiji kao i o vremenu kao neprijatelju.

Grizete su alternativni novosadski rock bend, ujedno žestok i sanjivi trio, u sastavu: Boris Balan Nikolić za bubnjem, Vanja Drinčić sa gitarom i Andrea Vranić sa basom i atmosferičnim vokalom koji zajedno sa instrumentalnom potporom predstavlja kombinaciju različitih žanrova od alternativnog roka i new wave-a, sve do garažnog roka. U ovoj godini snimili su svoj prvi EP, Preobražaj, koji je izdat u aprilu, a osim redovnih svirki koje organizuju po regionu, učestvovali su na sedmom Bunt Rock festivalu i Demo Fest-u u Banja Luci.

Supersolid je nastao na jesen 2017. i od početka se bavi autorskim radom. Svoje koncertne aktivnosti započeo je nastupom na festivalu demo bendova Balkanrock 2018 i od tada imao je mnoštvo nastupa na raznim festivalima širom Srbije kao i mnogobrojnim klubskim svirkama. Kao neki od većih nastupa benda navode se dva nastupa na Nisville Jazz festivalu 2022. godine, MunZik Fest i Takt Festival. Bend je do sada objavio tri spota za pesme „Istina i prostor“ „Demento mori“ i „Igra“, koje su se takodje našle na albumu-prvencu objavljenom u decembru prošle godine koji možete naći na svim streaming platformama benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo