-

NaslovnaVestiNajave koncerataShilpa Ray u julu u Beogradu

Shilpa Ray u julu u Beogradu

 

Shilpa RayAmerička kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni veliki Nik Kejv (koji ju je poveo na evropsku turneju), Šilpa Rej (Shilpa Ray) održaće svoj premijerni koncert u Srbiji u četvrtak, 25. jula 2019. godine u Jazz kantini Lisabon (Kombank dvorana) u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas.

Šilpa Rej (Shilpa Ray) je američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank. Upravo ovaj stil porede sa izvođačima kao što su Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, dok njen vokal upoređuju sa Pati Smit (Patti Smith), Nikom Kejvom (Nick Cave) i Elom Ficdžerald (Ella Fitzgerald). Njen prvi projekat pod pseudonimom Beat the Devil objavljen je 2006. godine, ali je bend ubrzo raspušten nakon prvog i jedinog izdanja.

Nakon toga, Shilpa Ray je nastavila solo karijeru zajedno sa pratećim bendom Her Happy Hookers. Debi album novoformirane grupe „A Fish Hook An Open Eye“ objavljen je 2009. godine, a jedan od producenata bio je i Džej Braun (Jay). Usledio je 7’’ singl „Venus Shaver/Natural Selection“ što je prvo izdanje za Knitting Factory Records. Naredni dugosvirajući album sa bendom Her Happy Hookers „Teenage and Torture“ u januaru 2011. je ugledao svetlost dana. Ova ploča omogućila je muzičarki iz Bruklina evropsku turneju sa Nikom Kejvom (Nick Cave), kao i objavljivanje EP izdanja za njegovu etiketu Bad Seed LTD.

Kejv je 2013. godine objavio njen EP „It’s All Self Fellatio, Shilpa Ray“ nakon raspuštanja Her Happy Hookers i turneja gde je Shilpa nastupala sa Nick Cave and the Bad Seeds i Grinderman. Pored ovoga, njen bend je otvarao koncerte za Sharon Van Etten, Jon Spencer Blues Explosion i Nicole Atkins.

Zatim, Shilpa prelazi u Northern Spy Records za koje prvo objavljuje EP „Make Up/What a Diffr’nce A Day Makes“ na kojem se nalaze obrade pesama Lu Rida (Lou Reed) i Dine Vošington (Dinah Washington), odnosno LP ploču „Last Year’s Savage“. Aktuelni album „Door Girl“ je objavila 2017. godine. Novi album, kako piše NPR Music, „uspeva da uhvati noćni život Njujorka u svom njegovom prljavom i znojavom haosu i daje oštar komentar na život u bezosećajnom gradu“.

Ulaznice:
1200 RSD – promo (ograničen kontigent do 24. juna)
1500 RSD – pretprodajna cena (od 24. juna do 24. jula)
1800 RSD – na dan koncerta (25. jula)

Prodajna mesta: Blagajna Kombank dvorane, Ticketvision, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop (TC Sremska, Beograd) i LOW – Alternative Bar (Tadeuša Košćuška 28)
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).