-

„Sewn Mouth“ otvara „Slaughter Heavy Metal Festival“ u Doljevcu

Sewn Mouth
Sewn Mouth

Međunarodni „Slaughter Heavy Metal Festival“ održava se od 01. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici. Posetioci će imati priliku da čuju deset autorskih i dva tribjut metal benda koji sviraju muziku poznatih grupa Pantera i Metallica.

Festival otvara grčki bend Sewn Mouth, a između ostalih nastupiće i sastavi Rejuvenation iz Bugarske i beogradski Jenner.

U okviru festivala biće organizovano takmičenje mladih autorskih hevi metal bendova. Konkurs je otvoren do nedelje, 19. juna, a prijave sa biografijom i kontakt podacima, bendovi mogu da pošalju na imejl heavymetal@slaughterfestival.com. Pobednik festivala nastupa 3. jula na glavnoj festivalskoj bini u revijalnom delu programa.

Podsećamo, Internacionalni festival umetničkih horor filmova „Slaughter Festival“ održava se od 01. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory udruženja građana iz Doljevca.

Biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra. Umetnički direktor festivala je najveći srpski poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik. Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor prestižnog Drakula Film Festivala u Brašovu, Transilvanija, posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom Macolom, što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine. Pored muzike i projekcija filmova, posetioci ce moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu 02. jula biće organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a prvih sto gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice. Za publiku iz Niša i Leskovca, biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim kolima.

Najnovije vesti

Izdvajamo