-

Sedativ oživljava duh dobro poznate kraljevačke scene u AKC Fuzz

Sedativ, foto: FB arhiva benda
foto: FB arhiva benda

Niški klub AKC Fuzz ugostiće u petak, 17. novembra od 22h hardcore/punk bend Sedativ iz Kraljeva. Biće ovo prvi nastup benda u gradu na Nišavi.

Iskusna Sedativ ekipa, jedan od najznačajnijih izdanaka kraljevačke punk/hc škole devedesetih godina, protiveći se socijalnoj nepravdi, stadionskoj nacionalističkoj histeriji, ratno huškačim političko-medijskim mašinerijama, rasnim i svim ostalim podelama, himničnim pesmama precizno secira sumornu svakodnevicu u „Diznilend“ državama na brdovitim balkanskim prostorima.

Nakon povratničke kasete (!) „Color caecitas“, punk/hc veterani uveliko pripremaju novi materijal planirajući skorašnji ulazak u studio. Nekoliko novih pesama, kako najavlju Đole, Nodžo, Vojkan i Ćiro, koje govore o vetrometini ideoloških i svih drugih nedoumica i previranja u čitavom regionu, uz neizbežan snažan lični pečat, otprašiće i u Nišu, na svom prvom koncertu u tom gradu.

Ovo će biti i prva prilika da se bend pokaže u nešto izmenjenoj postavi jer je Kasa, dugogodišnji bubnjar, usled brojnih obaveza morao da napusti bend. Palice je preuzeo Vojkan, do sada drugi gitarista, što nimalo ne umanjuje ubitačnost Sedativa.

Uz novu, sirovu energiju prekaljenih anarho punk hardkoraša, Sedativ oživljava duh dobro poznate kraljevačke scene koja je u velikoj meri ostavila značajan trag na prostoru ex Yu.

Cena karte za ovaj koncert biće 300 dinara i prodavaće se na ulazu u klub.

Najnovije vesti

Izdvajamo