-

Saturnus i Esoteric sredinom novembra u Novom Sadu

 

 

EsotericNovosadski SKC, svima poznatiji kao Fabrika, sredinom idućeg meseca, tačnije 13. novembra, biće domaćin još jednog metal dešavanja. U organizaciji MM ConcertsSerbian Hellbangers, imaćemo priliku da vidimo danski doom metal sastav Saturnus, kao i britanske funeral doomere Esoteric.

Saturnus u okviru evropske turneje promoviše novi album „Before the storm“. Bend je osnovan 1991. godine svirajući death metal, a svoj autentični zvuk i stil kalibrirali su mešanjem melodičnog death/dooma sa primesama gothic metala, čistim vokalima i atmosferičnim recitovanjem. Od poslednjeg albuma „Saturn in Ascension“ intenzivno su svirali na turnejama i prošli kroz nekoliko promena u sastavu. Po prvi put od 2012. godine, spremni su da predstave svoj novi materijal, koji je željno iščekivan među pravim poznavaocima melanholičnog doom metala.

Britanci Esoteric se smatraju jednim od osnivača funeral doom metala. Već trideset godina pomeraju granice jačine zvuka. Od zapanjujuće mračnih duplih albuma iz ’90-ih, „Epistemological Despondency“ i „The Pernicious Enigma“, do ekspanzivne epike koja obeleževa njihov nedavni opus „The Maniacal Vale“ i „Paragon of Dissonance“, nikada nisu odustali od svog početnog cilja – da puste zvučni haos na nepripremljene slušaoce. Krajem 2019. izlazi njihov najuspešniji album do sada, „A Pyrrhic Existence“ koji predstavlja kulminaciju 27 godina beskompromisne posvećenosti njihovoj sviračkoj veštini koja se ogleda u slojevitim kompozicijama punih detalja i visokim nivoom muziciranja, potpune tame i melodijske raznolikosti.

Ulaznice su u pretprodaji online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa, po ceni od 2000 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 2500 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike. Vrata se otvaraju se 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo