-

Saša Báša, Bagremov Med i Tomato u Klubu Fest 1. septembra

Saša Báša, Bagremov Med i Tomato sviraju 1. septembra u Klubu Fest. Tom prilikom će Saša Báša na ovoj beogradskoj debi svirci svog orkestra promovisati svoj prvi album „Trizofrenija“, a Tomato svoj prvi album „Sa zidova grada“.

Saša Báša je multimedijalni umetnik iz Obrenovca čija se muzika ne može svrstati ni u jedan okvir već je podeljena u 3 etape. Prva etapa je baladna i emotivna etapa poduprta alternativnim rok zvukom. Druga je vesela i razigrana etapa sa uticajem flamenco, bossa nova, funk i disko zvukom. Treća etapa je oslonjena na elektro zvuk i inspirisana je funk i hip hop muzikom. U sve tri različite etape Saša Báša predstavlja tri različita alter-ega koji se fizički, stilski, muzički, modno, poetski pa čak i karakterno razlikuju jedan od drugog. Priču koja se odvija u tri etape, prati bend koji i žanrove menja u skladu sa promenama Bášinih karaktera.

Saša Báša uživo nastupima promoviše svoj debi album pod imenom „Trizofrenija“ koji je plod dugogodišnjeg rada na pesmama zajedno sa Lazarom Pantelićem.

Saša Báša je do 2020. bio pevač, autor i tekstopisac u bendu „Aleja Velikana“ sa kojim je nastupao širom zemlje i regiona i osvajao mnogobrojne nagrade od kojih su najznačajnije pobede na Zaječarskoj Gitarijadi 2018. i na Majskoj gitarijadi u Požarevcu iste godine.
Članovi orkestra su Saša Báša (vokal, perkusije, tekstovi, muzika), Lazar Pantelić (klasična gitara, prateći vokal, mc, muzika), Lazar Dimitrijević (električna gitara, prateći vokal), Katarina Davinić (klavijatura), Miloš Stanković (bas gitara), Vid Milošević (bubanj), Đurđica Ivanović (violina) i Jakov Firez (truba).

Bagremov med je autorski sastav iz Beograda. Čine ga Nemanja Terić (bubnjevi), Bojan Ristić (gitara, prateći vokal) i Strahinja Popović (bas, glavni vokal). Aranžmani pesama prilagođeni su zvuku tri instrumenta, složeno i promišljeno povezanih u jednu celinu. Bend istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, iz vizure današnjice.

Zvuci benda do sada mogli su se čuti iz beogradskih klubova Fest, Kuglaš, Problem, Polet, kao i sa festivala ,,Rock it“ u Kragujevcu, ,,Plastika za muziku“ u Pirotu, ,,Prnjavorstok“ u okolini Beograda. Na proleće 2022. bend završava snimanje debi albuma „Paraliza sna“, a godinu dana kasnije osvaja drugo mesto na festivalu „Bunt“.

Tomato je autorski pop-rok bend iz Beograda nastao 2021. godine. Ukoliko bi muzika benda Tomato mogla da se sažme u dve reči, bile bi to reči: razigrana ljubav.

Prepoznatljivi rifovi koji ne izbijaju iz uha i tekstovi koji na neponovljiv način prenose emotivna iskustva mladog čoveka, prava su kombinacija za sve ljubitelje rokenrola. Na koncertima Tomata, ples i ljubljenje su strogo dozvoljeni, štaviše – poželjni!

Cena karte je 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo