-

Sarajevske Baščaršijske noći dovode Let 3, Bad Copy, Rundeka

Festival Baščaršijske noći počinje za nešto manje od mjesec dana, a LET 3, Darko Rundek & Ekipa, Bad Copy, Činčila, Sunday Stories i Srklet, samo su neka od muzičkih imena koja će nastupiti na 27. izdanju ovog festivala.
Otvaranje Festivala ove godine će biti u znaku koncerata koji će se 1. i 2. jula održati na Metalcu, u okviru svojevrsnog muzičkog „crossover“ tematskog vikenda sa brojnim izvođačima i mnoštvom muzičkih stilova koji se dopadaju širokoj publici koja prati različite muzičke pravce.
Prvog dana Festivala (subota, 1. jul), nastupit će ovogodišnji predstavnici Hrvatske na Takmičenju za pjesmu Eurovizije, grupa Let 3. Sastav koji se, kao višegodišnji beskompromisni predstavnik poznate riječke rock scene, uspio nametnuti kao svojevrstan zaštitni znak tog grada i cijele te regije. Prije njih publiku će zagrijati sarajevski funk-rock grunge bend Činčila i sjajna hip-hop atrakcija iz Beograda, bend Bad Copy.
U nedjelju, 2. jula na Metalacu publika će imati priliku uživati u nastupu Darka Rundeka i njegove muzičke ekipe. Rundek, po vokaciji reditelj, svoje filmske slike pretapa u riječi i tonove i tako publiku vodi na nezaboravno muzičko putovanje, u što će se uvjeriti oni koji tu noć budu u publici. Za odličnu atmosferu i ugođaj te večeri pobrinut će se i mladi sarajevski punk rock bend Srklet, koji bi na jesen trebao objaviti svoj drugi album, kao i sjajni i mnogobrojnim klupskim svirkama prekaljeni sarajevski jazz-pop sastav Sunday Stories.
Ulaz na ove koncerte, koji počinju u 19.30h i traju do ponoći, je besplatan.

Najnovije vesti

Izdvajamo