-

Sara Renar i Ana Ćurčin stižu u Kulturni centar Novog Sada

U Kulturnom centru Novog Sada, u klubu Tribina mladih, 13. januara od 23 časa nastupaće dve trenutno najaktuelnije kantautorke iz regiona, Sara Renar iz Zagreba i Ana Ćurčin iz Beograda.

Fondacija Novi Sad 2021 počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Novosađani i gosti će 13. januara dočekati 7526. godinu na više od 21 kultne lokacije, a izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Jedna od lokacija je i Kulturni centar Novog Sada.

Sara Renar je mlada regionalna zvezda, do sada je objavila 3 studijska albuma „Djeca“, „Jesen“ i „Tišina“, kao i konceptualno uživo odsvirano studijsko ostvarenje „Gđe povlačiš crtu“. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP „Jesen“. NJen treći studijski album pod imenom „Tišina“ je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu IMPALA – Evropski album godine.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a koja poslednjih godina živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indi-rok i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. U januaru 2016. godine objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom „Sketches of Belonging“.

Ulaz je slobodan.

Najnovije vesti

Izdvajamo