fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Samostalni referenti u petak u zagrebačkom KSET-u

Samostalni referenti u petak u zagrebačkom KSET-u

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Zagrebački KSET zatvara koncertnu sezonu ska punk koncertom. U petak, 16. lipnja, ugostit će beogradske ska punk veterane, Samostalne Referente, a podršku im pruža riječki bend Officer Down koji se nakon 5 godina vraća u KSET.

Samostalni Referenti poznati su po puno sing-a-long refrena i ska ritmu koji tjera ljude na ples, pjevanje i skankanje. Autentična mješavina ska punka uz poneki rocksteady izlet upogonjen odličnom brass sekcijom adut su benda koji je obilježio ska scenu u Srbiji, ali i cijeloj regiji, kroz pjesme koje iskreno pričaju o ulici, zabavi i životu.

Osmeročlani kolektiv Officer Down nastao je 2006. godine, čiju je glazbu najlakše opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i pozitivnih vibracija.

Karte su u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Empireu po cijeni od 40 kuna. Na dan koncerta cijena karte iznosit će 50 kuna. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).