-

NaslovnaVestiNajave koncerataSammath početkom februara nastupa u Beogradu

Sammath početkom februara nastupa u Beogradu

U subotu, 9. februara imaćemo prilike da, po prvi put u regionu, prisustvujemo furiji benda Sammath (Holandija), na jednodnevnom black metal festivalu Lupercalia Prima u maloj sali Doma omladine Beograda.

Sammath je formirao Jan Kruitwagen davne 1994. godine, pod uticajem zestokog zvuka trash, death i speed zvukova osamdesetih. Skoro deset kasnije, basista Ruud Nillesen se pridruzuje postavi Sammatha i savrseno doprinosi eksplicitnoj ekspresiji trijumfalnog besa, razora, destrukcije. Napokon, i legendarni Wim van der Valk, koga je tesko odvuci od svih projekata kojima je preokupiran, preuzima ulogu bubnjara (2016).

Bendovi koji će takođe nastupiti na festivalu su teški i mračni Void Prayer (BiH/NL) , brutalni necro speed strah i trepet koji ne vidjamo dovoljno često u Beogradu Terrorhammer iz Pančeva i blackened hard core bend Virtue of the Vicious.

Cena ulaznica iznosi 1200din u pretprodaju i 1500din na dan koncerta. Karte se mogu kupiti ponedeljkom, sredom i petkom od 18 do 20h na lokaciji: POLET ART SPACE (Cetinjska 15, Beograd) i subotom od 12 do 14h u lokalu: COFFEE DREAM, Krunska 80, Beograd, putem gotovine. Za grupe od 5 i više ljudi, moguće je zakazati kupoprodaju i drugim danima / satima putem kontakta na e-mail lupercaliaprima@gmail.com.