-

Naslovna Vesti Najave koncerata Šajeta novo ime na Ča-val fešti

Šajeta novo ime na Ča-val fešti

Šajeta

Nemoguće je zamisliti Ča-val feštu bez karizmatičnog Šajete! On će se tako priključiti već najavljenima Alenu Vitasoviću i Gustafima, dok će druga imena biti objavljena uskoro. Dvodnevni festival posvećen legendarnom glazbenom pravcu nastalom 90-ih godina održat će se u petak i subotu, 11. i 12. listopada 2019. u zagrebačkom Boogaloou. Informacije o festivalskim i dnevnim ulaznicama, kao i prodajnim mjestima, bit će dostupne kroz nekoliko dana. Osim glazbe spremaju se i dodatni sadržaji koji će obogatiti ovaj događaj, a cijelu manifestaciju podržava Klub studenata Istre “Mate Balota”.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva
sastav Yars u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači “grom”. Do sada su izdali šest albuma: “Čestitke i aplauzi” (1994.), “Blues berača šparuga” (1996.), “Božja beseda i vražje delo” (dvostruko izdanje, 1997.), “Istradamus vulgaris” (2000.), “Doba vodenjaka” (2003) i “Kope i špade” (2007.). Kad čuje megahitove kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” čovjek naprosto ne može ostati ravnodušan, a počesto Istradamus, kako se voli sam nazivati, održi koncerte koji traju i preko tri sata.