-

NaslovnaVestiNajave koncerataŠaht u petak proslavlja rođendan nastupom u Božidarcu

Šaht u petak proslavlja rođendan nastupom u Božidarcu

Grupa Šaht sada već tradicionalno u februaru proslavlja rođendan u Božidarcu! Vračarci koncertnu žurku uvek prave u svom kraju, na Vračar Rocks festivalu. Tako će biti i ovog petka, 24. februara.

Kultni ŠAHT nastao je davne 1989. godine. Do sada su Roga, Mladen i ekipa sa Vračara snimili šest studijskih i tri koncertna albuma i jedini su ulični pank bend iz Jugoistočne Evrope koji je nastupao na najpoznatijem svetskom pank festivalu Wasted (Rebellion) u Velikoj Britaniji. Najdugovečniji srpski ulični pankeri zavidnih 28 godina postojanja obeležiće uz specijalne goste – beogradsku TRULU ROMANSU i bend CEPENI ĆUNCI iz Ladovice.

Trulu Romansu čine bivših i sadašnji članova bendova Birtija, Miki Pirs, Prilično Prazni i PogonBGD. Za samo godinu dana postojanja snimili su čak dva albuma, a prepoznatljivi su po brzom i žestokom punk/hard core stilu. Cepeni Ćunci postoje od 1991. godine. Potiču iz pankerske prestonice juga Srbije – iz mesta Ladovica. Poslednjih godina su jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj pank sceni, a na scenu Božidarca u petak, 24. februara, doneće melodičan gitarski zvuk i krajnje originalne tekstove.

Ulaznice po pankerskoj ceni od svega 300 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 400 dinara.