fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Ruski sastav Kalevala u Beogradu

Ruski sastav Kalevala u Beogradu

KalevalaRuski folk metal bend Kalevala, koji se nalazi na evropskoj turneji pod nazivom “Slava proleću“, pored Letonije, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Češke i Belorusije, nastupiće i u Srbiji, u ponedeljak, 7. marta, u Domu omladine Beograda, sa početkom u 21 čas. Podršku gostima iz Moskve, pružiće srpsko – ruski bend Svarun.

Kalevala je vodeći bend ruske folk metal scene, koji neguje muzičku tradiciju svoje zemlje uz zvuke električne gitare. Glavna karakteristika ove grupe su vesele i lako pamtljive melodije uz zvuke balalajke i harmonike, praćene uzbudljivim i emotivnim ženskim vokalom i melodičnim gitarskim deonicama. Muzika Kalevale donosi priče i legende mnogih nacija koje žive na teritoriji Rusije, ali i priče slovenskih naroda i Kozaka.

Svarun je fuzija autentičnog pristupa slovenskom kulturnom nasleđu i žestokog, ali i prefinjenog simfonijskog, metal zvuka.
U okviru koncerta biće održana prodajna izložba unikatnih predmeta kreativne radionice “Rod“, koja inspiraciju pronalazi u slovenskoj mitologiji.

Karte za koncert se mogu kupiti po ceni od 900 dinara, na prodajnim mestima Eventima,dok će na dan koncerta, cena ulaznice iznositi 1000 dinara.