-

NaslovnaVestiNajave koncerataRush to Relax, Moussaka i Mauna u nedelju u KC Gradu

Rush to Relax, Moussaka i Mauna u nedelju u KC Gradu

Moussaka Balkanrock Sessions
foto: Angelina Kačunković

Bendovi Rush to Relax, Moussaka i Mauna nastupiće u nedelju, 26. septembra, u prostoru KC Grada u Beogradu.

Ljubljanski solo artist sa makedonskim korenima Rush to Relax se za ovu priliku predstavlja u raširenoj postavi! Projekt, koji je počeo kao totalni DIY domaći izliv pod uticajem globalne rock’n’roll ostavštine, će sada nastupiti u oblici četvoročlanog benda – osim Damjana Manevskog (autora projekta; vokal, gitara) u trenutnoj formaciji nalaze se još Jan Cizej (Morvern) na bas gitari, Erik Kerpan (Long Dumb Voices) na gitari i Vasja Onič (persons from porlock, ujma) na bubnjevima. Rush to Relax je u septembru 2019 objavio debitantsku kasetu za ljubljanskog izdavača „Look Back And Laugh“, a od tada je bilo još nekoliko singlova, koji su se našli na aktuelne kompilacije iz regiona (Nije se desilo, POP Depresija; Sounds From Slovenian Bedrooms, ŠOP Records). Energični solo nastupi su se sada obilno nadgradili kad se radi o celosnom bendovskom projektu, tako da nemojte propusti iskrenu i sirovu emociju koja je u sržu projekta Rush to Relax!

Baš kao i istoimeno jelo, Moussaka je blend pikantne mešavine klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole pedesetih do novokomponovane jugoslovenske estetike osamdesetih. Da Dik Dejl i Dragana Mirković nekim čudom sasvim lepo mogu da prošetaju ruku pod ruku i da to nikome ne padne teško na želudac, naprotiv, osetićete već posle prve pesme. Neverovatna bliskost kalifornijskog surf roka i balkanske muzičke tradicije, izlomljeni, ali snažni ritmovi i melodije, emocije i nostalgija spojiće se u jedinstvenom žanru i objediniti korene i zov dalekih meridijana i pokazati vam da i na Dunavu, Savi i Moravi može da se jaše na savršenom talasu. Moussaka su Igor Mitić (gitara), Pjer Živič (gitara), Davor Sopić (bass), Mladen Radovanović (bubanj).

Mauna je sveta praksa ograničavanja sopstvenog govora, namernog bivanja u tišini; disciplina uz čiju pomoć se doživljaji duha mogu ispoljiti, tipično okarakterisana stišavanjem uma i povećanom prijemčivošću zvuku. Zatim, kao što mirna voda jezera odražava stvari kakvim one jesu, umirijući efekat tišine nam pomaže da jasnije vidimo stvari, i stoga, budemo dublje povezani sa sobom i onim oko nas.

Karte će biti dostupne na ulazu, a njihova cena biće 500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo