-

NaslovnaVestiNajave koncerataRundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti

Rundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti

Darko Rundek Arsenal KragujevacDarko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se u Beograd 23. i 24. avgusta koncertima u Botaničkoj bašti Jevremovac, jednom od najlepših gradskih prostora na otvorenom, gde će promovisati aktuelni album „Brisani prostor“.

Botanička bašta je dragulj Beograda sa preko 1300 vrsta bilja u otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, impozantna stabla kavakaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike. A stihovi pesme „Biljka raste“, sa „Brisanog prostora“ Rundeka i Ekipe, u jednom trenutku kažu: „Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres“.

Jedinstveni „Jevremovac“ je, dakle, savršeno novo mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala.

U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije „Dani Darka Rundeka“ u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

„Brisani prostor“ Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva CD EP-a sa po pet snažnih pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put basiste Roka Crnića (Porto Morto). Sa „Brisanog prostora“ (2020 Menart i Long Play) do sada su skinuti singlovi „Unutarnji glas“, „Tko su svi ti ljudi“, „Mila“ i Voljeti stvarno“,
Iz regionalne kritike treba izdvojiti Hrvoja Horvata (Večernji list) koji kaže da je to “album godine, i to ne samo ove godine, nego godina”, portal Ravnododna.com mu daje ocenu devet, Balkanrock.com ističe da je to „sjajan i zreo album“, dok je za Dušana Majkića iz O radija „sigurno jedno od najboljih Rundekovih izdanja još od albuma ‘Ruke'“.
U Botaničkoj bašti nas 23. i 24. avgusta s početkom od 19.30 časova očekuju Darko, Roko, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić i perkusionista Miro Manojlović. Ulaznice po ceni od 2.000 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima sistema Tickets kao i na sajtu www.tickets.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo