-

NaslovnaVestiNajave koncerataRudimental na završnoj večeri Demofesta

Rudimental na završnoj večeri Demofesta

Svetski poznati Rudimental uveličaće proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim DJ setom. Ova žurka je specijalni poklon festivala, a njihov nastup biće finalne večeri, u subotu 22. jula na Basstion bini..

Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a prvi album “Home” objavljuje 2013. godine. Rudimental uspeva prodati preko pola miliona kopija prvenca, koji je tako postao jedno od svega nekoliko debi izdanja kojima je to uspelo tokom prvih 12 meseci. Ovo im donosi nagradu BRIT za numeru “Waiting All Night“, kao najbolji singl.

Nakon nominacije za Mercury Prize za najbolji debi album, Rudimental je doživio veliki uspeh. Sa rasprodatim turnejama i kao hedlajneri velikih festivala, ekipa iz istočnog Londona je približila svoj jedinstveni zvuk milionima ljudi širom svijeta, istovremeno se pozicionirajući kao jedan od najuzbudljivijih živih nastupa koji se danas mogu čuti i videti.

Sa drugim albumom “We The Generation“, Rudimental se vratio na scenu 2015. godine. Od “Never Let You Go” i “I Will For Love“, obojene gospelom, preko reggae drum’n’bass hita “Love Ain’t Just A Word”, pa sve do saradnje sa Edom Sheeranom na “Bloodstream” i “Lay It All On Me“, album predstavlja suštinu ovog multikulturalnog, multižanrovskog kolektiva – ljubav, mir i jedinstvo. Naredne godine objavljuju singl “Healing“, koji donosi Rudimental u deep house raspoloženju i ponovo iznenađuju svojom fleksibilnošću, koja im omogućava da svoj stil uklope u bilo koji žanr.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Najavom Rudimental DJ seta je zatvoren glavni program Demofesta, tokom kojeg će na Basstion bini nastupiti još i Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason, Funkerman i Dubioza kolektiv, dok će publika na Beton bini moći da sluša Lačni Franz, Edu Maajku, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.