-

NaslovnaVestiNajave koncerataRoza premijerno u Kulturnom centru GRAD

Roza premijerno u Kulturnom centru GRAD

RozaPremijerno u KC Gradu, beogradski sastav Roza nastupiće u petak 16. jula 2021. godine. Bend osnovan početkom 2019. godine, od članova raznih beogradskih pank i indi bendova, predstaviće svoju plovidbu kroz primenjeni retrofuturizam, krautrok, pank, sint pop i još štošta, uz neizbežnu vizuelnu asistenciju svima dobro poznatog Izvanrednog Boba.

Roza je vagon u kome su se srela tri čoveka. Dule, Nebojša i Steva su predhodnih par decenija putovali paralelnim kolosecima hardcorea, punka, post-punka, noisea, eksperimentalne i ponekad jazz muzike, a trase su su počele da im se ukrštaju zajedničkim turnejama Mnjenja i VVhile-a. Kada je prvopomenuti bend prestao sa radom, a potonji prešao u novu fazu „rada na daljinu“, bila je to stanica koja je prelomila da se zajedno ukrcaju u isti voz.

Muk na mestu Stoletove režuće poezije i Andrijinih bravuroznih falseta zamenjen je instrumentalima u kojima se ovaj trio prvi put kreće kroz već hiljadu puta pređene i opustošene predele… afrobeat, jazz, post-punk, tropicalia, krautrock, bossanova, synth pop… i zgrožen onim što zatiče, stvara svoju viziju postapokaliptičnog naselja koje bi na tom mestu moglo da nikne i da stvori novi život po njihovoj meri.

Roza je zamišljeno putovanje obalama Mediterana dok se vučete na posao raskopanim, blatnjavim beogradskim ulicama, lift muzika u sumornim bolničkim čekaonicama, vino iz tetrapaka presuto u sjajne kristalne bokale, dokumentarni filmovi o radikalnim političkim komunama u posleratnoj Nemačkoj i tajnim vladinim projektima o vanzemaljcima.

Početak koncerta najavljen je za 21:30 dok je cena karte 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo