-

Riječki bend Ochi dolazi u Sarajevo i Mostar

ochiPost-hardcore/grunge četvorka Ochi sprema koncertni vikend u Bosni i Hercegovini, 27. i 28.01. nastupaju u Sarajevu i Mostaru

Muzika riječana je kaotično putovanje obilježeno osjećajima straha, otpora, propadanja i prihvaćanja koje prate oštri riffovi, masni bass i kidajući refreni. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe.

Ovaj se je mladi bend regionalnoj publici predstavio debi izdanjem – EP “Tremor”, koji je izašao na ljeto 2021. godine pod okriljem Geenger Records-a. Isti se je EP nabrao pozitivnih solidnih recenzija, a (među ostalim) Ochi su ga i odsvirali na prošlogodišnjem izdanju INmusic festivala, a i Mostarskom festivalu Zvučanja u OKC Abraševcu. 

Premijerno u Sarajevu 

U petak 27.01. nastupaju u AG Clubu uz sarajevsku podršku rock benda No Color, a za prvi sarajevski koncert spremaju “seek peek” novog dosad neobjavljenog materijala. Karta za koncert iznosi 10 KM, a moći će se kupiti na ulazu u klub.

Svi putevi vode u Mostar

Nakon petka u AG-u, karavana se seli u Mostar, točnije u Craft Beer Garden ImaImože na dvosturku porciju distorzije i domaćeg craft piva. Osim Ochi, na koncertu u Mostaru prvi će put nastupiti punokrvna pančkina i novo mostarsko divljaštvo ×L×O×P×O×Č× koje sačinjavaju članovi bendova Crustalno Jasno i Andrija uz tajno pojačanje Sive Eminencije na gitari. Kako zasad imaju samo demo snimke s probe ovo će biti prva prilika za slušanje svega što Lopoč ima za reći.

Ochi su preporuka fanovima alternativne glazbe 90ih, bendova kao što su Deftones, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Muse. Osim osim AG Cluba i Craft Beer Gardena Imaimoze, organizaciju ovog koncertnog vikenda potpisuju mostarsko/riječki promotori Balkan Eksces i riječki Distune Promotion. 

Najnovije vesti

Izdvajamo