-

Revolution festival ove godine traje dan duže

Spektatularno zagrevanje pred EXIT festival biće održano na trećem izdanje REVOLUTION festivala od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupljajući ljubitelje svih vrsta muzike i festivalskog iskustva. Nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo više od 15 000 posetilaca u Muzej sela, Revolution festival ove godine nudi jedan dan dodatno, sa dvadesetčetvoročasovnim festivalskim iskustvom. Novi format festivala će uključivati radionice za sve uzraste, zonu za igranje dece i odraslih, panele, cirkuske predstave, afterpartije i mnogo drugih zanimljivih iskustava.

Dvadeset i pet izvođača su već objavljeni na više od sedam stejdževa i zona. Hit kolektivi Rudimental (DJ set) i Sigala, metal ikone Eluveitie, publici omiljeni povratnici Dubioza Kolektiv i legendarni DJ- evi Dubfire i Lee Burridge će predvoditi impresivan line up Revolution festivala! Koncertne zone će biti sastavljene od Music Guru mejn stejdža i Xtreme zone, gde ćemo imati priliku da uživamo u spektakularnim koncertima bendova Dubioza Kolektiv (BiH), Eluveitie (CH), legendarnog GBH (UK), Infected Rain (MOL), Bleed Someone Dry (ITA), Last Hope (BUL) i mnogih drugih bendova širom sveta koji će uskoro biti objavljeni. Ostali rumunski i regionalni bendovi koji će takođe nastupati su Macanache si The Putreds, Alternosfera, Suie Paparude, BAB, All Friends Band, itd.

Elektronska muzika će biti zastupljena na čak četiri bine i zone, počevši od Music Guru mejn stejdža koji će ugostiti fenomenalni Rudimental (DJ set) i Sigalin izvanredan karnevalski šou! Ljubitelji elektronske muzike će imati priliku da plešu do iznemoglosti uz višečasovne setove Dubfire i Lee Burridge. Partneri Revolution festivala, čuveni rumunski festival elektronske muzike Sunwaves će se predstaviti sa svojim rezidentima Premiesku live, Priku, Mahony, Dobrikan i mnogi drugi koji će uskoro biti objavljeni. Za ljubitelje Drum’n’Bass zvuka nema potrebe posebno predstavljati legendarnog LTJ Bukem- a kome će se pridružiti legendarni britanski duo Delta Heavy! Rumunski duo Gojira & Planet H će dovesti Music Guru mejn stejdž do tačke ključanja, a DJ K – lu će nam postaviti potpuno novu muzičku perspektivu. Rejv će biti nastavljen na Gaia Trance zoni a jungle mania se nastavlja na Drum’n’Bass stejdžu.

Continental Drifts, organizatori koji stoje iza čuvenog Glastonberijevog Shangri- La Hell stejdža, u saradnji sa Revolution festivalom vam predstavljaju zonu LUNATICA Revolucionarni Grad – opština ludila, različitih umetničkih zona, dnevnih i noćnih cirkuskih predstava. Lunatica će takođe imati čak četiri muzičke bine, Zion love rege zonu koja tradicionalno donosi najpozitivniju energiju na festivalu, Cubalkan, gde će posetioci imati priliku da osete pravo srce Kube i da uživaju u energičnim latino rigtmovima do ranih jutarnjih časova, Scart i Continental Drifts.

Early-Bird ulaznice su dostupne od danas i u Srbiji.

Na svega 140 km od Novog Sada iz Beograda, 50 km od Vršca, Zrenjanina, Kikinde i mnogih pograničnih mesta nalazi se živahni grad na uspavanoj reci, Temišvar, grad Revolucije. Osim dobro poznatog velikog broja raskošnih parkova, spa centara i kulturno – istorijskih zdanja, Temišvar je u poslednjih nekoliko godina poznat po velikom broju festivala.

Do sada se putem Exit akcije 1 karta 4 festivala prijavilo preko 3000 posetilaca. Early bird ulaznice se nalaze u prodaji od danas, 27. marta na svim prodajnim mestima Gigs Tix mreze kao i na sajtu www.gigstix.com, po ceni od 2199 dinara. Za vise informacija o festivalu i turistickim paketima pratite objave na sajtu i fejzbuk stranici festivala.

Najnovije vesti

Izdvajamo