-

Replicunts, Jenner, Nemesis su prva potvrđena imena FSP4

Festival srpskog podzemlja imaće tu čast da ugosti tri fenomenalna benda koji su pravi unikati na domaćoj sceni, a to su Replicunts, Nemesis i Jenner.

Replicunts je pank bend iz Beograda nastao 2012. godine. Iza sebe ima veliki broj nastupa. Ovaj bend čine tri iskusne muzičarke: Katarina Vlaščić (gitara i vokal), Barbara Ismailović (bas i vokal) i Sanja Rakić (bubnjevi). Nastupale su na Exit festivalu i na To Be Punk festivalu.

Nemesis je ženski melodic death metal bend iz Beograda. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“.

Beogradski heavy/speed metal bend Jenner u svojoj postavi ima četiri devojke. Ovaj bend čine pevačica Anđelina Mitić, gitaristkinja Aleksandra Stamenković, basistkinja Jana Bacić i bubnjarka Marija Stamenković. Pored autorskih pesama, česte su im i obrade kultnih metal sastava kao što su Anthrax, Judas Priest, Overkill, Testament.

Najnovije vesti

Izdvajamo