-

NaslovnaVestiNajave koncerataReplicunts, Jenner, Nemesis su prva potvrđena imena FSP4

Replicunts, Jenner, Nemesis su prva potvrđena imena FSP4

Festival srpskog podzemlja imaće tu čast da ugosti tri fenomenalna benda koji su pravi unikati na domaćoj sceni, a to su Replicunts, Nemesis i Jenner.

Replicunts je pank bend iz Beograda nastao 2012. godine. Iza sebe ima veliki broj nastupa. Ovaj bend čine tri iskusne muzičarke: Katarina Vlaščić (gitara i vokal), Barbara Ismailović (bas i vokal) i Sanja Rakić (bubnjevi). Nastupale su na Exit festivalu i na To Be Punk festivalu.

Nemesis je ženski melodic death metal bend iz Beograda. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“.

Beogradski heavy/speed metal bend Jenner u svojoj postavi ima četiri devojke. Ovaj bend čine pevačica Anđelina Mitić, gitaristkinja Aleksandra Stamenković, basistkinja Jana Bacić i bubnjarka Marija Stamenković. Pored autorskih pesama, česte su im i obrade kultnih metal sastava kao što su Anthrax, Judas Priest, Overkill, Testament.