-

Rampart i Ellysium u Black Stage-u

foto: Frik ArtBugarski bendovi Rampart i Ellysium održaće zajedničku svirku u poznatom niškom klubu Black Stage u nedelju, 27.oktobra.

Heavy/power metal mašina Rampart, predvođena pevačicom Mariom Diese već je dobro poznata srpskoj publici. Od klupskih svirki do nastupa na velikim svetskim festivalima, metalci iz Sofije oduševljavaju publiku širom sveta svojom divljačkom energijom i sjajnom muzikom. Rampart je zvanično započeo sa radom 2008.godine, kada je u etar pušten demo album „Warriors“ koji je pokupio mnoštvo pozitivnih kritika andergraund magazina i ličnosti iz Bugarske i okoline. Danas, 11 godina kasnije, bend je završio snimanje svog petog studijskog albuma „WWII: Memories for the Future„, čiji tekstovi skreću pažnju na manje poznate događaje i istorijske činjenice iz Drugog svetskog rata.

Pored Niša, najavili su promotivne svirke u Sofiji (25.10.) i Pirotu (26.10.) Podrška na bini će biti njihovi sugrađani, bend Ellysium, mlađi bend koji je nastao takođe u Sofiji 2016.godine. Svoj muzički stil karakterišu kao klasičan heavy metal uz primese power-a, inspirisan legendarnim bendovima kao što su Helloween, Iron Maiden, Gamma Ray i Hammerfall. Uz obrade poznatih numera ovih bendova, Ellysium će svirati i svoju autorsku muziku koja će se naći na albumu prvencu na kome trenutno rade.

Termin početka koncerta na stranici događaja je 20h, a karte, po ceni od 200 dinara možete kupiti na ulazu u klub.