fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Punk atrakcija The Casualties dolazi u Zagreb

Punk atrakcija The Casualties dolazi u Zagreb

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

The Casualties
Američka punk atrakcija The Casualties u sklopu turneje za 25. godišnjicu dolaze 22. rujna u zagrebački Vintage Industrial Bar. Prate ih Amerikanci Bucket Flush i zagrebački Eksodus.

Njujorške punkere The Casualties osnovao je pjevač južnoameričko-indijanskog porijekla Jorge Herrera 1990. godine. Prvo izdanje s kojim su predstavili svijetu svoj „prljavi“ punkerski zvuk bio je EP „40 Oz. Casualty“, s kojim su svima htjeli dati do znanja da bend želi oživjeti „zlatno doba“ street punka s početka osamdesetih. Prvi album „For the Punx“ objavili su 1996. Od tada redovito objavljuju albume i jedna su od najvećih svjetskih punk atrakcija koja svira širom svijeta. Posljednji, deveti album, „Resistance“ obajavili su 2012. Ove godine slave 25. godina od osnivanja benda i odlučili su to obilježiti turnejom koju su nazvali „Playing some old shit tour 2015 – A classic all 90’s setlist“.

Kao posebni gosti na ovom koncertu nastupit će američki punkeri Bucket Flush, band koji slovi za otkačene zajebante čiji su koncerti uvijek puni kaosa. Pored Amerikanaca će nastupiti i lokalni old school punkeri Eksodus kojima je nedavno preminuo bubnjar, legendarni zagrebački punker Ivica Pradegan – Prade i kojemu će biti posvećena ova njihova svirka.

Početak koncerta najavljen je za 20:30 sati kada se na stage penju Bucket Flush, sat vremena kasnije će nastupiti Eksodus, a oko 22:30 sata kreću sa svojim nastupom The Casualties. Cijena ulaznice iznosi 60 kn, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu – Tratinska 18 (mogu se naručiti i preko web shopa http://www.dirtyoldempire.com/shop/ ), Dallas Music shopu – Tkalčićeva 7 i u Vintage Industrial Baru – Savska 160. Na dan koncerta na ulazu će ulaznica koštati 70 kn.