-

Prvi Festival autorske muzike ove subote u Šidu

Festival autorske Muzike u Šidu

Udruženje „Centar za obnovu kulture – Šid“ uz podršku Mesne zajednice Šid i Opštinske uprave Šid i prijatelja pop i rok muzike, organizuje Festival Autorske Muzike u Šidu, kao jednog događaja koji će upotpuniti kulturna dešavanja u ovoj sremskoj varoši. Festival će se održati u subotu, 20. avgusta u dvorištu MZ Šid, od 20 časova.

Program Festivala je koncipiran kao takmičarsko-revijalni sa učešćem mladih neafirmisanih muzičara-kantautora koji su spremni da prezentuju svoj dosadašnji rad u
stvaranju muzike (pop, rok, dens, trep, di-džejing i sl.).

Jedan od nosilaca programa na predstojećem Festivalu je Nemanja Ristić, poznatiji pod umetničkim imenom H. Pored Nemanje, svoj autorski rad publici će predstaviti ROUZI i Ivan Jegdić iz Beograda, Todora VI Čulo iz Sremske Mitrovice, Vivien Kurtović iz Sombora, Lena Hrvojević iz Novog Sada, Steks Of iz Vrnjačke Banje, Kreja i Grca iz Sremske Mitrovice.

Njihov rad će pomno pratiti žiri koji će na kraju Festivala da donese svoj sud o njihovom radu i prezentaciji i uz pomoć glasova publike (koja će moći preko društvenih mreža da svoj glas da nekom od učesnika).

„Kroz ovaj Festival, sada i u budućnosti, jedan ili više segmenata ćemo posvetiti našim preminulim sugrađanima koji su stvarali autorsku muziku i koji su ostavili zanačajan trag na muzičkoj sceni naše opštine, a neki i mnogo šire. To su: Stevan Vićanović-Sinđa, braća Bata i Draško Martinović sa grupom „Ledeno srce“ i Bojanom Milanovićem kao pevačem, Dejan Sladek-Sole pevač i tekstopisac benda Oto Grunf, Milan Milinković-Mića Basara solo gitarista, pevač i frontmen velikog broja Šidskih bendova).“, navode organizatori.

Inicijativu za organizovanjem Festivala Autorske Muzike u Šidu, kao jednog događaja koji će upotpuniti kulturna dešavanja u njihovoj sredini, pokrenuli su entuzijasti Dejan Jevtić i Davor Žderić iz Šida, sa nekolicinom svojih prijatelja i velikih poslenika muzike.

Najnovije vesti

Izdvajamo