fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Prvi Factory Fest u Pančevu

Prvi Factory Fest u Pančevu

Petar Jovanović
Funkcija: Recezent Sebe vidi kao: Vektor između inspiracije i rezultata. Moto: Umetnost je veo stvoren da bi se razumeo, nikako objasnio

Mud Factory

Factory fest je projekat iniciran od strane benda Mud Factory sa ciljem da okuplja kvalitetne metal izvođače iz Srbije i da stvaranjem svojevrsne metal revije obogati domaću koncertnu metal scenu. Prvi Factory Festival će se održati u subotu 30. januara u dvorani Apolo u Pančevu, sa početkom u 22h.

Bendovi koji će nastupati te večeri, kao i njihov redosled su: Act of Hybris (PA), Stvor (BG), Phobos (BG) i Mud Factory (VR).

Act of Hybris je pančevački sastav nastao 2014. godine od članova Counterfate-a i bivših članova INNO-a. Uskoro ulaze u studio da snime svoj prvi EP. Stvor je beogradski bend nastao 2013, godine. Iza sebe imaju dva singla i na pragu su da izbace svoj debi album. Phobos, petorka iz beograda, postoje od proleća 2012. Pobednici su prošlogodišnjeg Belgrade Demo Fest-a i iza sebe imaju EP pod nazivom “Tacenda / Implossions”. Čeka se izlazak prvog albuma. Mud Factory je vranjanski bend koji u poslednje vreme intenzivno prži na svojim nastupima i brzo je izgradio staž pored toga što nosi pobedjičke titule 47. Zaječarske Gitarijade i Wacken Metal Battle-a. Iza sebe imaju EP nazvan “Project Extinction”, a na festivalu će promovisati najnoviji spot za pesmu “Where they sleep”.

Karte se kupuju na ulazu, a cena karte je 150din. Festival počinje od 22:00h.