fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Prvi Cross Border fest u Nišu

Prvi Cross Border fest u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Nemesis
Nemesis

Bendovi Rampart (Sofija), Nemesis (Beograd) i Twisted Tales (Kuršumlija) nastupiće na prvom internacionalnom Cross Border festu u petak, 19. avgusta u niškom klubu Black Stage.

Bugarski heavy metal bend Rampart osnovala je 2006. godine frontmenka Maria Diese. Svoj četvrti album „Codex Metalum”  bend je objavio sredinom marta 2016. godine pod etiketom Iron Shield Records iz Nemačke. Niška publika sa radom benda Rampart upoznala se marta 2015. godine kada su, u okviru svoje turneje posetili Srbiju.

Nemesis je jedini ženski melodic death metal bend u Srbiji, a nastao je krajem 2013. godine u Beogradu. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama “Living Dead People”, “Savages” i “Divine Retribution”.

Thrash metal bend iz Kuršumlije, Twisted Tales, počeo je sa radom još 2004. godine. Svoj prvi demo “Behind Gates of Eternity” snimili su 2005. godine a nakon toga je usledila pauza u radu benda. Početkom 2009. godine bend se vraća na scenu i uobličava zvuk po kome je ovaj bend prepoznatljiv u metal vodama.

Organizator festivala je Udruženje građana Balkanrock, a karte po ceni od 200 dinara prodavaće se na ulazu u klub Black Stage.