fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Protomartyr u zagrebačkoj Tvornici kulture

Protomartyr u zagrebačkoj Tvornici kulture

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

ProtomartyrProtomartyr, američki post-punk band, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 19. travnja 2016. godine.

Bend je osnovan 2008. godine u Detroitu, a čine ga vokal Joe Casey, Greg Ahee na gitari, Alex Leonard na bubnjevima i Scott Davidson na bassu. Protomartyr testira granice između garage rocka i post-punka stvarajući svoj zvuk koji je drugačiji, neočekivan i nebrušen. Zvuk Protomartyra uspoređuju s onim bendova Wire, The Fall, Pere Ubu, Constantines i Iceage, dok vokal Joe Caseya neki uspoređuju s onim Iana Curtisa ili Nick Cavea.

Debitantski album “No Passion All Technique” su izdali 2012. godine, nakon čega je uslijedio EP “Colpi Proibiti”. 2014. godina donosi hvaljeni album “Under Color of Official Right” koji je kotirao jako dobro kod glazbenih kritičara. U tom periodu bend je bio na turnejama po SAD-u, Europi, te svirao na festivalima kao što su SXSW, CMJ Music Marathon ili Pitchfork Music Festival. Najnoviji uradak je album “The Agent Intellect” objavljen u listopadu ove godine najavljen singlom “Why Does It Shake”, a s njega je skinut i “Dope Cloud”, te najnoviji “I Forgive You”. I ovaj album dobio je odlične recenzije u medijima kao što su Pitchfork ili NME, a kritika hvali njihov mračni i introspektivni album, gorke tekstove te smatra da Protomartyr oživljavaju post-punk.

Friško su odradili turneju po Engleskoj s kanadskim noise rock triom Metz, dok njihova nedavna europska turneja uključuje nastupe po Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji ili Nizozemskoj. Prilika za vidjeti ih u Hrvatskoj je proljeće kada dolaze u Zagreb i Tvornicu kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po 45 kuna i ta cijena će vrijediti do 1. siječnja. Nakon toga cijena se penje na 55 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.