-

NaslovnaVestiNajave koncerataPromocija debi albuma grupe Larska u Kragujevcu

Promocija debi albuma grupe Larska u Kragujevcu

Kragujevački bend Larska, održaće koncert povodom promocije prvog albuma “Can’t Steal It” u bašti Doma omladine Kragujevac, 14. juna, sa početkom u 22 časa.

Dom omladine je ujedno i izdavač albuma.

Uz fizičko izdanje, materijal će se naći i na digitalnim platformama, kao što su bandcamp (https://larska.bandcamp.com), gde će biti moguća opcija digitalnog preuzimanja albuma, kao i mogućnost poručivanja fizičkog cd izdanja na kućnu adresu (ili direktnom kontakt – porukom na fb strani https://www.facebook.com/larskaband/).

Bend je, za suset sa publikom u Domu omladine, 14. juna, pripremio i iznenađenje, posebnu scenografiju, koja je tematski  inspirisana i povezana sa omotom albuma “Can’t Steal It”, a koji je nastao kao posledica svih dešavanja i doživljaja sredine u kojoj bend živi i stvara. Dizajn omota albuma potpisuje Luka Stoisavljević, basista i vokal grupe Larska.

Kraća biografija benda:

LarskaLuka Stoisavljevićbas i vokalDušan LazićbubanjDuško Jovanovićbas / kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat, a uz svež i drugačiji pristup u startu ostvari i zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove (2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017 finalisti Bunt rok festivala RTS-III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala, Demofest, Arsenal fest, ŠLF, D.U.K..), navodi portal Rockomotiva.