fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Promocija albuma Side Projecta u Tvornici kulture

Promocija albuma Side Projecta u Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Side ProjectZagrebački duo Side Project promovirat će album prvijenac “Things Which No One Else Should Know About” u Tvornici kulture u subotu, 5. prosinca. Prije njih premijerno nastupa Luul.

Glazbu koju radi Side Project često se opisuje terminom graveyard-pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synth-popa sve do moderne elektroničke glazbe. Iza imena Side Project kriju se Luka Vidović i Anja Papa, a ovim koncertom u Tvornici prvi put će se predstaviti u proširenom sastavu kojeg čine Karlo Kurtalj i Filip Borovec (Dram Adams, A zar je to važno, Nikola Marjanović), i Luka Šipetić (Nikol, Luka i Vedran).

Mladi zagrebački dvojac Side Project mogli smo zamjetiti od 2013. kada su počeli s obradama bendova kao što su Depeche Mode, Muse i Texas. Prvi autorski singl, “Things Which No One Else Should Know About”, izbacuju 2013., nakon čega počinju raditi na svom debitantskom albumu, a u ožujku 2015. izbacuju prvi video spot za singl “Glitter” u suradnji s Filipom Filkovićem Philatzom. Friško je vani album prvijenac “Things Which No One Else Should Know About” koji se sastoji od 13 pjesama te je već dobio pohvale medija koji ga nazivaju jednom od najboljih debitantskih albuma.

Luul - Sjećanja
Luul – Sjećanja

Iza imena Luul skriva se Ivan Lulić. Njegov prvi autorski projekt i ozbiljniji izlet u glazbu donosi sanjive zvukove elektronske glazbe upakirane u „retro“ izričaj. Prvi singl, „Sjećanja“, predstavlja ga kroz psihodelični pop rock zvuk, a možete ga besplatno skinuti s Bandcamp profila. Sve oko projekta Luul, od producentskog potpisa do grafičkog rješenja, ukazuje da Ivan misli ozbiljno, pa će biti zanimljivo poslušati što nudi ovo novo ime na sceni.

Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a na dan koncerta 25 kn.

Potražite ih na službenim prodajnim mjestima:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr