fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Promocija albuma prvijenca benda After je Bolji Od Partya

Promocija albuma prvijenca benda After je Bolji Od Partya

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

ABOP After je Bolji Od PartyaABOP ili After je Bolji Od Partya, zagrebačka audio-vizualna senzacija, svoje prvo službeno izdanje obilježava velikim koncertom u Tvornici Kulture u subotu, 16. travnja.

Prije pet godina skupina individualaca nalazi zajednički jezik na afteru nakon jednog lošeg partyja. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe “posudili” iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Svaki član jednako je bitan za cjelokupni dojam kakav ABOP na kraju ostavlja kod slušatelja i gledatelja. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Prvijenac jednostavno nazvan “ABOP”, u izdanju etikete PDV Records, sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Ne treba zbuniti kvantiteta, ovdje je riječ o kvaliteti od prvog do posljednjeg takta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole ’80-ih kroz cijeli materijal. Dosadašnjem opusu stvari pridodaju i službeni prvijenac, a sve to možete čuti na plesnom podiju Tvornice.

Ulaznice su 35 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.