fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Prodajna izložba sitoštamparskih plakata uz koncert MKMM u Feedbacku

Prodajna izložba sitoštamparskih plakata uz koncert MKMM u Feedbacku

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Czentrifuga
markokrojac.blogspot.rs

U niškom klubu Feedback u četvrtak, 14. aprila održaće se prodajna izložba sitoštamparskih plakata kreativnih mreža Czentrifuga i Fijuk, uz koncert sastava MKMM i DJ set Marka Krojača.

Czentrifuga je tajna mreža kreativnih autista, samoukih transnacionalnih umetnika iz Berlina. Predstavljaće ih fotograf Marko Krojač, a publika će moći da vidi neke od radova iz njihove velike sitoštamparske produkcije.

Fijuk Mreža (Zemun) je vidljivi deo nevidljive, neprebrojive zajednice koja samu sebe mapira u dozvoljenim obličjima. Mali izdavači, festivali i autori (ilustratori, pesnici, štampari, samoproklamovani geniji, studenti umetnosti, sanjari, zanatlije…) oko Jadranskog mora i šire, susreću se u Fijuk laboratorijama.

MKMM je eksperimentalni nemačko-srpski duo koji čine Marko Krojač na analognom sintisajzeru i Mileta Mijatović na guslama. Svoj prvi industrial etno noise techno uz gusle koncert imaće upravo u Nišu. Inače, Marko Krojač je strastveni kolekcionar ploča i u okviru svog DJ seta pustaće sve od old school industriala, preko nemačkog proto tehna pa do savremene progresivne muzike.