-

NaslovnaVestiNajave koncerataPrištinski duo Oborri u novosadskom KC labu

Prištinski duo Oborri u novosadskom KC labu

Prištinski  new-wave, psihodelični rok, rege, hip-hop ,elektronik duo, Oborri, nastupiće u petak 22. decembra u novosadskom KC labu, sa početkom u 21 čas. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u klub, po ceni od 150 dinara.

Bez napora putujući kroz različite žanrove i stilove, Oborri oslikavaju jedan šaren i liričan, a opet introvertan univerzum dvojice dečaka iz Prištine, usred turbolentnog i podeljenog društva.

Sa novo-izdanim debi albumom, napisanim, odsviranim, snimljenim, produciranim i masterovanim u velikoj većini od strane dua, Tomor Kuci i Arbër Salihu predstacljaju dvogodišnji proces soničnog, strukturalnog i emotivnog istraživanja.

Njihov live set-up uključuje i Liburn Jupolli (klavijatura) i Vedat Hasani (bubnjevi) izvodeći autorske pesme kombinovane sa neočekivanim kaverima obrađenim na njihov specifičan način. Skačući sa alternativnog roka na new-wave, psihodelični rok, rege, hip-hopa i elektronike, Oborri naelektrišu publiku svojom originalnom energijom i bogatom muzičkom teksturom. 

Kulturni Centar LAB, smešten u modernistickoj kuci nadomak Futoškog parka u Novom Sadu predstavlja jedinstveno mesto susreta i eksperimenta za samozaposlene profesionalce, kreativne grupe i kompanije koje deluju na polju kreativnih ekonomija, socijalnog preduzetništva i kulture.

Otvoren je za sve ljude kreativnog i preduzetničkog duha koji kritički promišljaju stvarnost u kojoj žive, kao i za inovativne društvene i umetničke prakse. Celokupna laboratorija raspolaze sa 720 m2 zatvorenog i 290m2 otvorenog prostora koja će kroz postepene faze razvoja smeštati galerijski prostor, prostor za izvođenje predstava i koncerata, muzički i fotografski studio, kreativni inkubator, coworking prostor, biblioteku i mnoge druge multidisciplinarne prostorije.