-

NaslovnaVestiNajave koncerataPremijerni klupski nastup Svemirka uskoro u KSETu

Premijerni klupski nastup Svemirka uskoro u KSETu

Foto: Denis Komljenović

Tajanstveni i kriptični kameleon Svemirko, pravog imena i prezimena Marko Vuković, svojom glazbom udiše život plesnom emo-macho popu, novom derivatu žanra synthpop koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena.

Krajem siječnja izdao je album Vanilija koji je kao nosač zvuka imao samo VHS kasetu, no njegova popularnost proizlazi direktno s Bandcampa i YouTube-a gdje je preslušan do iznemoglosti. Osim što su domaći slušatelji prepoznali ovaj album kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvršten je i u KEXP fonoteku.

Album Vanilija, napisan, snimljen i produciran unutar četiri zida Markove sobe, zbirka je izuzetnih suvremenih pop pjesama nastalih kao rezultat inspiracije koju Svemirko pronalazi u raznolikoj glazbi drugih autora kao i svojem životnom okruženju na Zemlji.

Pitanje oko formiranja benda riješeno je u lipnju od kad Vuković zajedno s Branimirom Blaževićem, Tomislavom Đudarićem, Marinom Tandarom i Bojanom Bojkovom žari i pali po festivalima i događanjima pretežito uz obalu.

Nastup 13. listopada u KSETu premijerni je klupski nastup u Zagrebu, za koji je Vuković već i sam najavio da će uz pjesme s albuma „Vanilija” svirati i pjesme s nadolazećeg albuma.

Organizator najavljuje još mnogo iznenađenja koja možete popratiti na službenom Facebook eventu koncerta.

Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna moći kupiti u KSET-u i u Dirty Old Shopu od 29. rujna, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 35 kuna. Više informacija o početku pretprodaje, satnici i iznenađenjima bit će objavljeno na Facebook stranici KSET-a, stranici eventa i službenoj stranici Svemirka.