-

NaslovnaVestiNajave koncerataPoznati novi učesnici Zaječarske gitarijade

Poznati novi učesnici Zaječarske gitarijade

Partibrejkers

Organizatori 52. Gitarijade u Zaječaru najavili su novi kontigent regionalnih izvođača koji će nastupati od 28. do 30. juna na Kraljevici.

Ono što je potvrđeno je to da će 30. juna nastupiti Bili Ajdol, a još nećemo objaviti definitivan program jer narednih dana očekujem potvrdu još jedne engleske grupe koja će nastupiti prvog dana festivala. Od domaćih će biti Partibrejkers u originalnoj postavi, Psihomodo pop iz Hrvatske. Drugog dana festivala nastupiće Neverne bebe, bend koj slavi 25 godina postojanja, jedan od retkih još aktivnih pobednika Gitarijade u Zaječaru za ovih 50 i nešto godina. Privodimo kraju razgovore sa produkcijom ploča Radio televizije Srbije, da taj drugi dan festivala bude na neki način – Dan PGP RTS, jer su i Neverne bebe “njihov” bend- kazao je Maksa Ćatović, zamenik predsednika Organizacionog odbora Gitarijade.

Ove godine će, kako kažu organizatori, u Zaječaru početi i izgradnja Rok muzeja. U njemu će, između ostalog, biti postavka predmeta, snimaka, fotografija sa svih dosadašnjih Gitarijada. – U planu je da u okviru Gitarijade bude položen kamen temeljac za izgradnju Rok muzeja, a očekujemo da će to uraditi Bili Ajdol pre svog koncerta. Već smo počeli prikupljanje eksponata za rok muzej, tako što smo kontaktirali sve učesnike bivših gitarijada da doprinesu nekim svojim predmetom – kazao je Ćatović.

Program je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, kao I boravak u rok kampu. Kako je na sastanku rečeno, konkurs za demo bendove će biti raspisan u saradnji sa Radio Beogradom 202, a u planu je da bude održana i mini Gitarijada u Sofiji.