-

Poznati detalji o programu Changeover 2023 festivala

Changeover Festival 2023 je četvorodnevni multižanrovski muzički festival sa preko 50 izvođača predstavnika nove evropske muzičke scene.

Drugo izdanje Changeover festivala održaće se od 11. do 14. oktobra na različitim lokacijama u srcu Beograda uključujući klubove, kulturne centre, jednu crkvu, prostor nekadašnje fabrike, i poznata mesta kao što su Dom Omladine, DIM, Drugstore, KC grad i Guvernanta.

Na prethodnom izdanju festivala Changeover predstavljen je deo nove evropske muzičke scene, sa nastupima Bendika Giskea (NO), Opus Kinka (UK), Marine Herlop (ES), Šikse (PL), Dollkraut (NL) i mnogih drugih izvođača. Na konferencijskom delu festivala stručnjaci su diskutovali o uticaju pandemije na male klubove i koncertne lokacije, doprinosu noćnog života i osnovnim principima modernih muzičara. Prvo izdanje Changeover festivala privuklo je preko 2500 posetilaca.

Ove godine format festivala se menja: glavni fokus biće usmeren na kuratorske programe osmišljene od strane stručnjaka i muzičara iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Velike Britanije i drugih zemalja. Izbor kuratora ove godine doneće novu dimenziju i raznolikost muzičkom profilu festivala.

Sa preko 50 izvođača i 30 delegata, festival će posetiocima prikazati inovativno stvaraštvo kako već dobro poznatih, tako i muzičara u usponu koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Ovi muzički pioniri predstaviće svoje eksperimentalne projekte koji pokrivaju različite žanrove u društvu nekih od vodećih savremenih izvođača. Stručnjaci iz muzičke industije, uključujući novinare, vlasnike klubova i izdavačkih kuća, organizatori festivala i drugi, imaće priliku da učestvuju u otvorenim diskusijama na savremene teme iz sveta muzike.

Muzički program

Neki od prvih najavljenih izvođača su Giant Swan, elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rok sceni Baltimora; Soyuz, kultni hip-hop sastav iz Minska, producentkinja i vokalistkinja švajcarsko-nepalskog porekla Aisha Devi, psych-surf instrumentalna grupa iz Londona – Japanese Television, novajlija reper iz Azerbejdžana – Fardi i desetine drugih bendova iz raznih gradova različitog žanrovskog opredeljenja koje je nemoguće sve navesti u jednom pasusu.

Line-up:
Giant Swan
Aisha Devi
The KVB
Soyuz
Horse Lords
Nappy Nina
3H Company
Jazzbois
Omni Selassi
Igralom
OXY (Coh & Sasha Galianov)
Mai Mai Mai
Yegor Zabelov
Šumski
Haiku Garden
Gnoomes
Vex
Marzahn
Left for Pleasure
Seminar
Celldod
Sujevera
Blankenberge
T.G.T.B.
Galatheia
Dima Midborn
Bitcevsky Park
Izleti
Jesss
Headhop
s0.any

Više izvođača će biti objavljeno uskoro.

Kuratori:
Kino Šiška
Brandon Rosenbluth
Kalabaliki drugi

Otvoreni poziv za muzičare

Changeover šalje otvoreni poziv muzičarima svih žanrova da se prijave za učešče na festivalu. Ovde možete preuzeti formular za prijavu.

Ulaznice i linkovi

U ponudi su Full Pass ulaznice za ceo muzički program tokom sva četiri dana festivala i ulaznica koja kombinuje celokupan muzički i program konferencije (Delegate Pass).

Karte su dostupne u sledećim linkovima, a možete poslušati i zvaničnu plejlistu festivala.

TicketsCloud (u evrima)
TicketsCloud (u dinarima)

Najnovije vesti

Izdvajamo