-

NaslovnaVestiNajave koncerataPoznata prva imena festivala Ferragosto JAM

Poznata prva imena festivala Ferragosto JAM

Ferragosto JAM svoje će 12. izdanje doživjeti od 2. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru, prigodno naslonjeno na produženi vikend, a kao prvi izvođači najavljeni su Goran Bare & Majke, M.O.R.T. i Nipplepeople.


Blues rock guru Goran Bare sa svojim Majkama na Ferragosto stiže naoružan neuništivim megahitovima koji su ih doveli do statusa ikona regije cijelog jednog razdoblja. Porinom ovjenčan album „Teške boje“ kruna je njegove karijere, no za petama mu juri i posljednji album „Nuspojave“, ovogodišnje ostvarenje koje nadmašuje sve rekorde prodaje.

Sinjska punk-blues četvorka M.O.R.T. svoj žanr opisuje rječju – život, što i ne čudi s obzirom na teme kojima vješto barataju uz žestok zvuk, posebice u live nastupima. Pozornost su privukli već prvijencem „Vrhunsko dno“ (2013.), dok im samo godinu dana kasnije izlazi i „Odjel za žešće“. Nakon izbacivanja uspješnog trećeg albuma „Tužna kocka“ (2016.) stižu i prve nominacije za nagradu Porin, za najbolji rock album i najboljeg novog izvođača. S njega su nedavno izbacili videospot za singl „Draga majko“, a iduću etapu stvaralaštva već su najavili novim potezom – crowdfunding kampanjom prikupili su sredstva za izdavanje prvog albuma na engleskom.

Nakon što je ljetos Ferragosto uveličala originalna „frka“, diva Zdenka Kovačiček, po prvi put na Orahovačko jezero stiže electro-pop dvojac Nipplepeople, tvorci fantastičnog remakea „Frka“ s više od tri i pol milijuna pogleda koji u publici izaziva pravi delirij. Radijski eter pomeli su i ranije, autorskim hitom „Sutra“, a svoj suvremeni urbani zvuk plesne elektronike nastavili su njegovati i na posljednjem singlu „NIKADA“. Ovaj misteriozni duo uvijek nastupa pod maskama, nikad ne otkriva svoja lica i identitet čime čine da njihova zarazna glazba bude doista u prvom planu.

U prodaju su krenule prve early bird ulaznice po cijeni od svega 75 kuna za sve dane festivala. Dostupne su putem Entrio sustava do 13. siječnja 2019. kada im cijena raste.