-

NaslovnaVestiNajave koncerataPoznata imena izvođača Lovestock festivala 2020 – Kaštela grad ljubavi!

Poznata imena izvođača Lovestock festivala 2020 – Kaštela grad ljubavi!

Drugi Lovestock festivalKaštela grad ljubavi! objavio je imena izvođača koji će na ovom open air festivalu nastupiti u lipnju 2020. godine. Festival će se održati na prostorima ispred Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, a sudeći prema najavama izvođača bit će to velika glazbena fešta.

Na Lovestock stižu veliki povratnici – grupa Kojoti. Utemeljeni davne 1992. godine Kojoti su odsvirali stotine koncerata prezentirajući čistu energiju, hedonizam i sirovi rock’n’roll. Objavljuju prva dva albuma, “Kojoti” iz 1995. i “Halucinacija” godinu nakon, zadnji je bio “Sex Disko Kung Fu” iz 1998., da bi se dvije godine nakon toga grupa raspala. Legendarni bend ponovo se okupio nakon čak 17 godina duge hibernacije. Izuzetno uspješan povratak, pokrenut na najvećem hrvatskom zimskom rock festivalu Brijačnica 2017., osigurao im je nisku nastupa po cijeloj regiji od kojih su mnogi bili rasprodani, a kritika da je nazvala jednim od najboljih povrataka na scenu. Nakon toga izlazi i CD box set “Dragocjeno, raskošno, blistavo” s nanovo remasteriranim dosadašnjim izdanjima. Sredinom prosinca 2018. godine, bend se sa snimateljem Matejom Zecom, koji potpisuje mastering i miks, zatvorio u studio na Kastvu i snimio 11 sjajnih rock ‘n’ roll pjesama koje su na albumu ”Sve je pod kontrolom?” objavljene 2019. godine.

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Kries je odličan primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe. Naslonjen na arhaične hrvatske napjeve i nošen šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval…) sa sadašnjošću (gitara,bas, bubnjevi).

M.O.R.T. Gerila Bar Novi Sad

M.O.R.T. kao bend postoji od 2003., osnovan od strane članova Ivana Katića zvanog John, Bože Blajića zvanog Zvrk te Jakova Maleša zvanog Kikos. Ta tri člana od samog početka čine kostur banda dok se kroz povijest sastava članova banda provuklo još nekoliko imena suradnika kao što su Filip Jerkan, Luka Botica, Luka Šipek, Josip Marković – Boza, Goran Bikić i drugi.
5. rujna 2019. godine M.O.R.T. objavljuje prvi album na engleskom jeziku pod nazivom „Standing Runningman“. Kratkim izlascima iz okvira uobičajenih nastupa po zemljama regije, odlučuju se za nastupe u Velikoj Britaniji i upoznavanje te publike sa energičnosti, vrhunskim performansom i glazbenim doživljajem svog benda. Sve pjesme na albumu su autorske dok na dvije imaju goste suradnike u vidu Jelene Marković Miličević čelistice na pjesmi „Standing, Running“ te na pjesmi „O jeziku“ Milica Džebrić, Nebojša Gačić, Monika Grubišić Čabo, Jasmina Kazačić i Marko Perčić.

Radio Aktiv je rock/ska/reggae bend okupljen 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Dosad iza sebe imaju nagrade za najbolji mladi bend (HGF, HR Demo Klub 2011., Fender Megamuzika 2013.), nominaciju za Porin u kategoriji „Najbolji novi izvođač“ 2013., dva sjajna albuma objavljena u izdanju Aquarius Records / Spona („Grije nas isto sunce“ 2012., „Stvarnost između reklama“ 2015.), te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH, i Makedonije. Članovi benda su Brane – glas / gitara, Tafra – gitara / glas, Borna – bubnjevi / perkusije, Dinko – bas gitara, Kiki – truba, Magda – saksofon.

jeremiahs

Skupinu groove entuzijasta, aka Jeremiah’s, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom.
Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov)- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača. Jeremiah’s kao pobjednici Croatian Blues Challenge-a u band kategoriji, nastupaju na International Blues Challenge-u u Memphisu, Tennessee u siječnju 2018.
Također, u studenom osvajaju 14. Mega Muzika Award for THE BEST YOUNG BAND 2017.
Pobjednici su Hrvatskog Glazbenog Festivala HGF 2018. Nastupajući diljem Hrvatske razvijaju svoj zvuk kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Također, dio albuma je sniman u Dark Horse Studiu u okolici Nashville, Tennessee. Zvuk albuma koji broji 9 autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja.

Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi održat će se od 18. do 21. lipnja 2020. godine na prostorima Kulturnog centra, Novog parka i parking prostora uz Kulturni centar u Kaštel Lukšiću uz besplatan ulaz i kampiranje, a sudeći po prvim najavama, Kaštelane i njihove goste čeka izuzetan festivalski program.

Najnovije vesti

Izdvajamo