-

Poznat novi datum koncerta Josipe Lisac u Novom Sadu

Josipa Lisac Sava Centar BeogradDiva regionalnog progresivnog popa, Josipa Lisac, konačno dolazi u Novi Sad nakon pomeranja, iz zdravstvenih razloga, martovskog, pa i aprilskog datuma. Koncert će se održati 8. oktobra, kao što je planirano od početka – u Srpskom narodnom pozorištu.

Da podsetimo, povod za novo druženje legendarne umetnice sa publikom je obeležavanje 50 godina od objavljivanja prvog albuma Dnevnik jedne ljubavi, koji ne samo da je kamen temeljac njene karijere, već se smatra jednim od naznačajnijih izdanja u istoriji pop-rock muzike bivše Jugoslavije.

Album originalno objavljen 28. februara 1973. u izdanju Jugotona, povodom velikog jubileja je remasterizovan u čuvenom Abbey Road studiju u Londonu i reizdat na vinilu. „Novi život“ dobile su pesme koje se pet decenija smatraju klasicima na ovim prostorima – „O jednoj mladosti“, „Srela sam se s njim“, „Ležaj od suza“, „Sreća“… Autori kompletnog materijala su Josipin životni saputnik, pokojni Karlo Metikoš i Ivica Krajač a aranžer i dirigent je Brane Lambert Živković. Čuvena crno-bela fotografija Josipe na naslovnoj strani omota, koju je uradio Jozo Ćetković, i dan danas je jedno od najprepoznatljivijih ovdašnjih diskografskih idejnih rešenja.

„U šali kažem da se taj album odrekao autora i mene kao interpretatora i „traži“ da ga pustimo na miru“, slikovito će Josipa o Dnevniku jedne ljubavi. „Poput svih pravih umetničkih dela, odavno se otisnuo na vlastitu plovidbu bez svojih tvoraca. On je jedna istina u kojoj mogu da pronađu poruke oni koji traže i žele ljubav.“

Ulaznice za koncert dostupne su na biletarnici SNP-a, ili putem sledećeg linka.

Najnovije vesti

Izdvajamo