-

NaslovnaVestiNajave koncerataPoznat kompletan program i satnica Beogradskog Jazz Festivala

Poznat kompletan program i satnica Beogradskog Jazz Festivala

Rob Mazurek
Rob Mazurek

Ovogodišnje izdanje Beogradskog Jazz Festivala, 32. po redu, biće održano između 26. i 30. oktobra u Sava Centru i salama Doma omladine Beograda. Organizatori su najavili veoma bogat program, a objavljena je i kompletna satnica.

Prvog dana, 26. oktobra, u Velikoj sali Doma omladine od 19:30 festival otvaraju Vlada Maričić Quartet featuring Brian Lynch (Srbija/SAD), dok će od 21 sat nastupati Аlfredo Rodriguez Trio (Kuba/SAD/Brazil). Iste noći u sali Amerikana od 23 sata koncerte će održati Tineke Postma Quartet (Holandija) i Sunna Gunnlaugs Trio (Island).

Druge večeri, 27. oktobra, program u Sava Centru od 19.30 otvara Avishai Cohen Trio (Izrael), a od 21 na sceni će biti Antonio Serrano Quintet Flame&Co (Španija). U sali Amerikana program je rezervisan za Vesnu Pisarović i program „The Great Yugoslav Songbook“ (Hrvatska/SAD/Nemačka/Italija) i David Helbock Trio (Austrija).

Treće festivalske večeri, 28. oktobra, od 19:30 na pozornici Sava Centra nastupiće Jack DeJohnette Trio featuring Ravi Coltrane and Matt Garrison (SAD), a od 21 sat Aziza: Dave Holland/Chris Potter/Lionel Loueke/Eric Harland (SAD). Sala Amerikana je rezervisana sa skandinavske tačke kada će od 23 sata svirati Tord Gustavsen Quartet (Norveška) i All Included (Švedska/Norveška)

Četvrti festivalski dan u Velikoj sali Doma omladine od 19:30 koncert će održati Vincent Peirani: „Living Being“ (Francuska), dok od 21 sat publici će se predstaviti Gianluca Petrella Cosmic Renaissance (Italija). Od 23 sata u sali Amerikana nastupaće Rob Mazurek & Sao Paulo Underground (SAD/Brazil) i Horse Orchestra (Danska/Švedska/Norveška/Island).

Poslednje festivalske večeri u Velikoj sali Doma omladine sviraće Orchestra Jazz de Matosinhos and João Paulo Esteves Da Silva: „Bela Senão Sem“ (Portugal), a posle njih nastupa Dieter Ilg: „Mein Beethoven“ (Nemačka). U sali Amerikana festival će okončati Szilárd Mezei Septet (Srbija/Mađarska), zatim Schime Trio + One (Srbija), kao i Konzilijum (Srbija).

Cena kompleta za glavni program je 4.450 dinara. Cena kompleta za program dve večeri u Sava Centru iznosi 2.500 dinara.

Save