-

NaslovnaVestiNajave koncerataPozitiva Fest u Beogradu uz Artan Lili

Pozitiva Fest u Beogradu uz Artan Lili

Artan LiliU subotu 1. decembra u beogradskom klubu Garaža biće upriličena manifestacija pod nazivom Pozitiva Fest na kojoj će učestvovati bendovi Artan Lili, Turisti, Lagana sreda i Navy ne obećava.

Artan Lili je noise-pop koncertna atrakcija koja je do sada objavila album “Moja stvar”, a trenutno sukcesivno objavljuju singlove koji bi trebalo da se nađu na njihovom budućem albumu “New Deal”.

Turisti je bend nastao kao kućni projekat Boška Mijuškovića (Straight Mickey and the Boyz, Škrtice, Dol, Seine) i njegovog mlađeg brata Džimija. Oni su ujedno i jedini stalni članovi postave. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je sve učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta cena karata iznositi 700 dinara.